Vacature: Programmamanager klimaat gemeente Zaanstad

ARCHIEF – U KUNT NIET MEER REAGEREN


Organisatie
Gemeente Zaanstad – Dienst Wijken
Locatie  Zaandam
Afdeling Milieu
Aantal uren 36-36

 

Het Programma Klimaat is als afdeling gesitueerd binnen de sector Projecten & Programma’s van het Domein Stedelijke Ontwikkeling.  Het doel van het Programma is om de collegeambitie van een klimaatneutraal Zaanstad in 2020 te realiseren. Het college van B&W wil met deze ambitie bijdragen aan de ontwikkeling van Zaanstad naar een aantrekkelijke en leefbare stad.

Tevens voert het Programma Klimaat het secretariaat voor de landelijke vereniging Klimaatverbond.

 

De functieomschrijving

Als programmamanager geef je leiding aan het nieuwe klimaatprogramma dat bestaat uit een aantal vaste medewerkers en accounthouders uit verschillende afdelingen en diensten van de gemeentelijke organisatie.

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de klimaatdoelstellingen van de gemeente en stimuleert marktpartijen, maatschappelijke organisaties en burgers om mee te werken aan deze doelstellingen.

Het is de ambitie van Zaanstad in 2020 klimaatneutraal te zijn.

Je signaleert kansen in de markt en zet deze om naar concrete doelstellingen en resultaten.

Je draagt op regionaal en landelijk niveau bij aan de discussie over klimaat.

Voor deze uitdagende functie zoekt de gemeente Zaanstad een creatieve leider met ondernemerschap.

 

Het profiel

Je bent een gedreven en ondernemende professional met een groot netwerk. Je bent zowel intern als extern georiënteerd en luistert alert naar de ideeën van anderen. Je ziet kansen en toont initiatief. Je weet anderen mee te krijgen en bruggen te bouwen tussen verschillende belangen, disciplines en organisaties.

Academisch denk- en werkniveau;

Een resultaatgerichte generalist binnen het milieuveld met (ruime) ervaring in soortgelijke functies waarbij politiek en bestuurlijk inzicht essentieel is.

Ervaring in proces- en programmamanagement;

Ervaring in zowel lijn- als proces- en programmamanagement;

Aantoonbare ervaring met de werkvelden milieu en klimaat met een duidelijke visie en weet die op regionale en landelijke podia uit te dragen;

Aantoonbare ervaring met de werkvelden milieu en klimaat;

Aantoonbare affiniteit met werken binnen een politiek- bestuurlijke context.

 

Het aanbod

Samen met je collega leidinggevenden en sectorhoofd werk je binnen de sector aan de visie van de sector, de klanten, de structuur van aansturing, de wijze van werken, de taakverdeling en de bemensing. Kortom een plezierige en professionele werkomgeving in groei én ontwikkeling.

Beloning tussen € 3.873,- en € 5.005,- (schaal 12). Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring, aanstelling in een aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden. Interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 36-urige werkweek, flexibiliteit in arbeidstijden en een uitstekende pensioenvoorziening maken het pakket compleet. De gemeente Zaanstad is goed bereikbaar per openbaar vervoer.

 

Interesse?

Solliciteren graag met brief en CV ter attentie van Petra Weggen, Adviseur Werving en Selectie via onderstaande sollicitatiebutton. Voor deze functie wordt tegelijkertijd zowel intern als extern geworven. Vanzelfsprekend wordt voorkeur gegeven aan interne kandidaten. Sluitingsdatum voor de externe werving is 4 april  2012.

 

Meer info / bron: Gemeente Zaanstad