Aanbesteding gemeente Gouda en omgevingsdienst voor verduurzaming wagenpark

duurzaam wagenpark

wethouder Hans van den Akker

De gemeente Gouda stapt over op auto’s die op aardgas rijden. ‘Dat is beter voor het milieu en voor de portemonnee,’ aldus wethouder Hans van den Akker (Economische zaken). Samen met de ODMH (Omgevingsdienst Hollands Miden) is een Europese aanbesteding gehouden. Naast het eigen logo komt op de in totaal 27 auto’s van beide organisaties ook een vermelding dat deze rijden op aardgas.

Inmiddels rijden de auto’s van de ODMH al vier jaar op aardgas. Destijds is de keuze voor aardgasauto’s  ingegeven uit milieutechnische aspecten. André Mutter, directeur van de ODMH: ‘Met deze keuze hopen we een signaal af te geven aan anderen om ook over te stappen op aardgas.’ Aan de hand van de beste prijs en kwaliteitverhouding is bij de Europese aanbesteding een lease-bedrijf geselecteerd. Gezamenlijk trekken de overheidsorganisaties en het bedrijf de komende jaren op om een duurzaam wagenpark te realiseren.

Bron: Gemeente Gouda