Duurzame mobiliteit in Cruise Terminal Rotterdam

“Er is geen centimeter beursruimte over”

  
54 Events organiseert op 22 en 23 september aanstaande voor het eerst ecomobiel, vakbeurs en congres over duurzame mobiliteit. In de sfeervolle setting van de Cruise Terminal in Rotterdam geeft heel mobiel Nederland, zowel overheid als het bedrijfsleven, acte de présence.

  
De maritieme sector, het weg-en watervervoer, de automotive branche, de luchtvaartindustrie en de spoor- en infrasector zijn een greep uit de aanwezige beursstandhouders. Organisator-Initiatiefnemer van de Ecomobiel-beurs, Gerben Bierbooms, spreekt al voor de opening van de beurs over twee weken, van een enorm succes: “We hebben veel deelnemers moeten weigeren omdat er geen centimeter beursruimte meer over is. We organiseren dit jaar voor het eerst deze ecomobiel-beurs en het is fantastisch dat de beursvloer in deze eerste editie al helemaal uitverkocht is. Met nu ruim zeventig deelnemers geeft dit ons groeikansen voor de 2e editie in september 2010.”

 

Innovatieprijs

ecomobiel is het eerste Nederlandse vakevenement op het gebied van duurzame mobiliteit waar overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen elkaar ontmoeten. Op de beurs krijgen bezoekers verschillende Nederlandse en Europese productprimeurs te zien uit de mobiliteitssector. Een selectie: Piaggio toont de MP3 LT Hybrid, de hybride variant op de drie wielige motorscooter die met het B rijbewijs kan worden gereden. All Green Vehicles onthult de Spirra E, een elektrische versie van de Spirra S met een elektromotor van 300 pk, een topsnelheid van 230 km per uur en een actieradius van 350 kilometer onder volle belasting. Daarnaast maken twintig Young Innovators met hun uitvinding kans op de ‘Rabobank Young Innovator Award’. 54 Events is hiervoor een samenwerkingsverband aangegaan met Yes!Delft Incubator, het Instituut voor Duurzame Mobiliteit, TU Delft, Rabobank en de Taskforce Mobiliteitsmanagement.

  
Activiteiten

Elke bezoeker van deze ‘duurzame mobiliteit’-beurs zal worden verwelkomd met een voertuig voortgedreven op elektriciteit. Daarnaast worden er diverse workshops gegeven. Zo is er een groot testparcour op de Wilhelminakade, waar bezoekers zelf elektrische voertuigen kunnen testen. Daarnaast liggen er meerdere innovatieve schepen aan de kade en vindt er een groot opgezet ecocongres plaats. Op dit congres, bestaande uit vier dagdelen, zullen prominente sprekers hun mening geven op het gebeid van duurzame mobiliteit. Elk dagdeel heeft een eigen thema waar de vakleden op in zullen gaan en via paneldiscussies zullen de sprekers ingaan op elkaars standpunten. Dagvoorzitters Joris Luyendijk en Tjeerd Willem Hobma zorgen ervoor dat dit allemaal in goede banen wordt geleid.

  
Ecocongres

Mede-initiatiefnemer Huub Sparnaay: “het congres is hét paradepaardje van de ecomobiel-beurs. We hebben meer dan veertig topsprekers zoals Jan Närlinge (Vice President Boeing International), Charlie Aptroot (VVD-fractielid Tweede Kamer), Benno Baksteen (Directeur Platform Duurzame Luchtvaart) en meerdere toppers uit het (Rotterdamse) bedrijfsleven. Dankzij de steun van onze sponsoren Eneco, RCI, Overschie, Rabobank en IVDM hebben we de prijzen uniek laag kunnen houden. Daarom bieden wij iedere bezoek een korting van 25 procent aan op de toegangsprijs van het congres.”

 

Deze vakbeurs is bij voorregistratie gratis te bezoeken, aan de deur kosten kaarten €15,-. Kijk voor meer informatie, de deelnemerslijst en registratie op www.ecomobiel.nl.