Elektrische scooter van Govecs de oplossing voor verbetering luchtkwaliteit in steden

  • In uiterlijk 2018 waarschijnlijk einde aan verkoop van brom- en snorfietsen met tweetaktmotor
  • Milieunormen in Europese Unie aangescherpt
  • Downtuning van 45km scooter naar snorscooter zorgt voor toename vervuiling

Gorinchem, 16 mei 2014 – Volgens een recent wetenschappelijk onderzoek door het wetenschappelijk tijdschrift Nature zorgen 2-takt scooters in stedelijke gebieden voor een luchtverontreiniging die vele malen groter is dan die door een moderne bestelbus. Het onderzoek onderstreept de noodzaak om het gebruik van elektrische scooters in binnenstedelijke gebieden aanzienlijk te bevorderen. Govecs, de Europese producent van geavanceerde elektrische scooters, biedt een breed programma van elektrische scooters voor zowel privé-vervoer als zakelijk transport, en in 25km en 45km versies.

De vervuilende tweetakt scooters zijn ook een doorn in het oog van Milieudefensie en ze horen volgens die organisatie inmiddels thuis in het museum. Volgens Milieudefensie hebben deze vaak luidruchtige fijnstofverspreiders niets meer te zoeken in het moderne stadsverkeer. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu laat weten dat er waarschijnlijk uiterlijk in 2018 een eind komt aan de verkoop van brom- en snorfietsen met dit type scooter met ouderwetse techniek. Dat is het gevolg van de aanscherping van de milieunormen in de Europese Unie.

Auto’s en vrachtwagens, de scheepvaart, de landbouw en de industrie zijn de bekende luchtvervuilers, waarvoor steeds strengere regels en afspraken gelden. De regelgeving voor de uitstoot van brommers en scooters loopt daarmee echter niet in lijn, omdat volgens de huidige regels een nieuwe brommer of scooter zelfs meer fijnstof mag uitstoten dan een auto. Ook zorgen de regels die van een brommer een snorfiets of snorscooter maken, ervoor dat deze kunstmatig vele malen vuiler wordt.

Elektrische scooter

Robert van de Nadort, Directeur van GOVECS-importeur RR Mobility: “De GOVECS elektrische scooter is niet alleen ‘fun to ride’. Belangrijker, veel belangrijker is de zero-emissie van de krachtige en efficiënte elektromotor die zorgt voor een reikwijdte tot maximaal 150 kilometer op een enkele lading. Ook biedt GOVECS scooters met een verwisselbare accu. Elektrische scooters bieden de ultieme oplossing als schoon vervoersmiddel voor zowel goederen als personen. CO2 neutraal tijdens het gebruik, en als er gebruik wordt gemaakt van groene stroom, zelfs 100% schoon. Voor slechts € 0,84 aan stroom rijdt een GOVECS 100 kilometer ver. Dus naast enorme voordelen op milieugebied, ook nog eens een aantrekkelijk financiële propositie. GOVECS biedt met haar S en T serie diverse Lithium-modellen die garant staan voor een brede inzetbaarheid. Wij zien dan ook steeds meer overheidsdiensten in diverse grote steden, zorginstellingen en grote organisaties – letterlijk – overstappen op onze elektrische scooters. Wij voorzien dan ook een sterke verkoopgroei van elektrische scooters.”

De Europese elektrische scooters van GOVECS zijn van ongekende klasse. Doormiddel van een standaard 220V stopcontact kan er gemakkelijk overal worden geladen. De mogelijkheden zijn daardoor nagenoeg onbeperkt. Hierdoor, en door de geavanceerde technologie, is GOVECS al 3 jaar op rij verkozen tot “European E-scooter of the Year”.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:
RR Mobility BV, importeur GOVECS
Directeur Robert van de Nadort
Vaart 8, 4206 CE
Gorinchem – Nederland
Tel: +31 (0)183-610160
E-mail: info@rrmobility.nl