Klimaatverbond helpt nieuwe wethouders bij energietransitie

energietransformatie voor wethouders
Fotobijschrift: Burgers slaan handen ineen voor het aanleggen van zonnepanelen op het dak. Foto: Transition Town Zutphen

Straks ook nog autorijden, koken en er warmpjes bijzitten terwijl olie en gas schaarser worden. Hoe doen we dat? Het Klimaatverbond- vereniging van lokale overheden- organiseert vanaf juni door het hele land Masterclasses Energietransitie voor nieuwe wethouders. In één ochtend krijgen nieuwe wethouders informatie over technieken, subsidies, samenwerking met stakeholders en het creëren van draagvlak.

Hiervoor heeft het Klimaatverbond input gekregen van de deelnemende regio’s, de rijksoverheid, provincies en partners zoals stichting Oikos en adviesbureau Van Beek. De informatie wordt gebundeld in een reader en gepresenteerd tijdens de stevige bijeenkomsten.

Op deze manier biedt het Klimaatverbond handreikingen om doelen op het gebied van energie-zelfvoorziening daadwerkelijk te halen, en zo de economie en de maatschappij klaar te stomen voor de toekomst.

De masterclasses vinden in juni plaats in Gelderland en Noord-Holland, in september volgen Drenthe en andere provincies. Wilt u weten of er ook in uw regio een masterclass plaatsvindt? Kijk dan op www.klimaatverbond.nl. Zoek contact als u wel interesse heeft, maar er nog geen bijeenkomst is gepland.